Simțuri și simțiri

Vacanta la tara, macar o saptamana pe vara!

Cele mai cunoscute posturi de radio din țară au intrat într-o pasă ”comercială” (asta dacă nu erau deja) în care scopul principal este obținerea audienței prin orice mijloace. Adică emisiuni de calitate îndoielnică, vulgare, presărate cu mondenități și informații absolut inutile, dar care sunt tot mai preferate de români. De ce, nu știu!

Așa am descoperit Radio Antena Satelor, un post cu informații foarte utile, de interes general și cu emisiuni foarte bune. Printre aceste emisiuni se numără și ”Vacanța la țară – măcar o săptămână pe vară!” unde oamenii mai mari și în special copii sunt invitați să redescopere frumusețea și puritatea traiului de la țară.

În cadrul emisiunii se intră în legătură cu persoane care desfășoară proiecte în mediul rural sau care dețin case de vacanță și pensiuni menite a le arăta celor dornici cât de frumos să trăiești de la țară.

În prima emisiune pe care am ascultat-o, a vorbit o doamnă profesoară care deține o casă la țară la câțiva zeci de kilometri de București și care peste vară primește copii pentru a le arăta cum trăiau bunicii lor și ce viață sănătoasă și frumoasă aveau pentru că zi de zi interacționau cu natura. Mulți dintre copii de acolo nu știau cum arată un pui de găină sau nu știau că anumite legume cresc în grădină și câte și mai câte. Ideea este că viața la țară pur și simplu îi fascinează și pentru toată perioadă cât explorează natura uită cu totul de calculatoare, telefoane sau jocuri.

Este o emisiune pe care v-o recomand pentru farmecul aparte și pentru amintirile pe reușește să le declanșeze celor care au trăit la țară. Eu personal nu am avut bunici la țară, iar verile le petreceam la bloc. Aștept cu nerăbdare momentul în care voi avea o casă la țară.

Categories: Utile

Zestrea Romanilor la TVR HD » « LINK Academy – o alegere potrivita

1 Comment

  1. Felicitari tuturor pentru initiative… si pentru ca promovati online astfel de preocupari, valori, atitudini si comportamente. Descopar din ce in ce mai multi oameni cu mintea limpede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Copyright © 2020 Simțuri și simțiri - Blog scris de Gabriel Oprescu

Theme by Anders NorenUp ↑