Aseară am asistat la un minunat concert semnat Tarja Turunen, ce face parte din turneul de promovare al ultimului album numit ”Colours in the dark”.

A avut tot ce îi trebuie unui concert. A fost mai mult o fantezie în care jocul de lumini fluorescente și umbre se împleteau perfect cu vocea fenomenală și acordurile grele de tobe și chitară.

Mi-a plăcut foarte mult pentru că am avut ocazia să ascult și piese pe care mi le doream să le fi auzit atunci când formația era completă. De pe noul album au fost doar vreo 3 sau 4 piese. Sala a fost plină, iar oamenii au știut să aprecieze o voce care îți dă fiori atunci când saltă pe cele mai înalte note.

Spre deosebire de anul trecut, când muzica simfonică și-a întâlnire cu tobele lui Mike Terana, ambele îmblânzite de vocea Tarjei, acum am avut parte de un concert heavy. Chitările au răsunat din răsputeri, iar sala le-a ținut tonul aplaudând ritmic. Probabil că trăind experineța numită ”Beauty and the beat”, multe persoane au crezut că vor avea de-a face cu același tip de concert. Dar cu sigurață surpriza a fost una extrem de plăcut.

Înainte de a merge la concert am făcut puțină cercetare și am văzut că în turneul ”Colours in the dark” apărea și Mike Terran. Aseară a fost alcineva la tobe.

Clipul atașat reprezintă începutul concertului.

PS: Nu se aude cel mai bine.