Se pare că acum o lună s-a încheiat un proiect care a ținut 2 ani și de care abia zilele trecute am auzit. Este vorba de Muzeul Virtual al Copilăriei, care poate fi accesat de la aceste 3 adrese:

www.childhoodmuseum360.ro
www.childhoodmuseum360.eu
www.childhoodmuseum360.com

Principalul organizator al proiectului care ne aduce în prim plan copilăria așa cum era ea odată este Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu alte instuții de cultură importante din România și din alte țări: Institutul Cultural Român, Association pour la Promotion de l’éducation des enfants (Paris, Franţa) şi Muzeul din Lębork (Polonia).

Site-ul este foarte plăcut la prima vedere și pare a avea ceva copilăresc în el. Ceva de demult, dar care ne este atât de drag.

Obișnuit să dau repede click pe butoane ca pe alte site-uri, am observat că navigarea este una foarte ușoară și de bază, cu doar câteva butoane. Ideea este că trebuie să vă lăsați ghidați de fetiță. După ce ați intrat și ați selectat limba română, dați click pe fetiță și vor fi afișate toate capitolele.

muzeul virtual al copilariei

Este un site mare, plin de poze, povești și mărturii ale unor oameni care și-au trăit copilăria demult, dar pe care doresc să și-o reamintească și să o retrăiască în cele mai frumoase clipe ale ei. De fapt copilăria va exista întotdeauna în sufletele noastre, indiferent de maturitatea pe care ființa noastră materială vrea să o arate.

Eu m-am bucurat de ceea ce am găsit aici și vă sfătuiesc și pe voi să reveniți pentru o oră la copilărie pentru a reîmprospăta sufletul, uneori mult prea obosit de viața de adult.

de unde vin copiii