Doresc de ceva vreme să fac un curs de Unix sau Linux. Nu prea le am cu programarea și nici nu prea mă atrage. Am văzut că Linux este foarte căutat pe partea de administrare. Consider că am nevoie de un astfel de curs pentru că fără știință de calculatoare e ceva mai greu să te angajezi. 

Ce să vezi, am fost contactat de un reprezentant Link Academy pentru a testa platforma lor de studiu online. Așa că am pus mâna pe acest cont demo. Am apucat să îl testez puțin și mi s-a părut destul de interesant.

 

Platforma de e-learning

Primul lucru pe care l-am observat a fost structura foarte detaliată a cursului. Chiar mă gândeam de ce ține un an studiul. Oricum, modulul de Linux face parte dintr-un curs amplu de administrare care mai conține și alte 14 module. Adică exact tot ce îți trebuie pentru a deveni un administrator de sistem.

Lecțiile încep de la nivel zero și acest lucru se poate vedea foarte ușor. Cu experiența mea extrem de redusă am reușit să înțeleg foarte multe.

Platforma de studiu este foarte sugestivă și există secțiune de chat unde poți întreba profesorii atunci când ai nelămuriri. Mai mult, există materiale video și foarte multe poze, ca să știi unde să apeși și ce să faci. Cursul nu este monoton și nu te adoarme.

Am observat că există și teste periodice (am trecut unul cu brio) care îți evaluează progresul așa că nu ai cum să rămâi în urmă. În plus există deadline-uri.

 

Ce m-a atras la Link Academy?

În primul rând pentru că este autorizată de Cambridge. Asta reprezintă o garanție pentru mine că își vor face treaba bine. Cambridge nu cred că aruncă așa cu autorizațiile. Este singurul centru din țară unde poți obține diploma Cambridge International A/AS Level in Computing.

Durata cursurilor este de 1 an. Nu am mai văzut nicăieri cursuri online care țin atât. Înseamnă că materia este stufoasă și chiar înveți ceva. Cursuri de 1 lună găsești peste tot.

Diplomele obținute la final sunt cele mai importante în fiecare domeniu. La administrare sunt cele de la Microsoft și Linux. Dar mai mult decât diploma, contează cu ceea ce vei rămâne și la ce am văzut, cred că acest curs va merita.

 

Materiale de studiu

Am înțeles că există și o bibliotecă cu toate manualele oficiale din fiecare program de studiu – Microsoft, Adobe, Autodesk etc. De aici se poate împrumuta.

Lunar fiecare cursant primește o serie de dvd-uri cu toate cursurile care există pe platformă.

 

Cursuri

Sunt 6 departamente în total:

  • Programare
  • Administrare
  • Design & Multimedia
  • IT Business
  • CAD
  • Mobile Development

Cel mai bine ar fi să consultați singuri lista de pe site. Fiecare are diplome extrem de căutate în lumea IT

 

Prețuri

Se poate spune că prețurile sunt cam mari, dar dacă se ține cont de volum de materie, de durata de studiu, de materiale, de profesori și de diplome, eu aș spune că merită. Posibil ca nu toată lumea să aibă acești bani și de acea a fost introdus și modul de plată în rate.

Am mai studiat și ofertele altor academii, dar aici mi s-a părut oferta mai completă.