Am pregatit pentru tine o lista cu cele mai bune cursuri SEO, în diferite formate.

PDF-uri

(click pe poză pentru descărcare)

 

 

 

moz

 

 

Pentru SEO ramane de referinta ghidul celor de la MOZ – The beginner’s guide to SEO.

descarca curs seo
Sau dacă preferi varianta în română, aici vei găsi primele 6 capitole. Celelalte 4 vor veni în curând.

google seo guide
Ghidul oficial al celor de la Google. Află informațiile direct de la sursă. Este un ghid scurt și la obiect.

bara

Cursuri SEO in format video

Pentru cursuri video ar trebui să mergi pe site-ul moz.com. În cadrul blogului există o categorie numită Whiteboard Friday unde sunt tratate pe scurt chestiuni foarte utile din SEO. Eu am avut și încă am multe de învățat din aceste videoclipuri.

Aici îți poți actualiza în permanență cunoștinețele de SEO. Imediat cum apare ceva nou în SEO, aici va fi detaliată problema.

bara

Unelte SEO

Nu e cazul să te obosești și să faci tu personal toate activitățile necesare în SEO. S-au inventat o grămadă de unelte care să îți facă munca mai ușoară.

Unelte pentru verificarea link-urilor interne

xenu link sleuth

Xenu’s Link Sleuth este gratuit. Este o unealtă excelentă în găsirea link-urilor întrerupte. Pentru acest lucru îl utilizează majoritatea persoanelor din SEO, dar el știe mai multe. Nu ezitați și căutați și alte tutoriale.

Screaming-Frog-Logo

Screaming Frog nu este gratuit. Face cam aceleași lucruri ca și Xenu’s Link Sleuth. Personal nu l-am folosit, dar voi ar trebui să-l încercați, măcar așa pentru varietate.

 

Unelte pentru verificare backlink-urilor

 

open site explorer

Acest site este tot sub marca moz.com. Ce este deosebit aici sunt indicatorii care vorbesc despre autoritatea unei pagini sau autoritatea domeniului. În plus ți se oferă o listă cu toate site-urile care indică spre site-ul tău. Fără cont poți testa doar 3 site-uri. Cu un cont gratuit, câte site-uri vrei. Are și variantă plătită care conține mai mulți indicatori.

Pentru început este mai mult decât suficient să știi să folosești aceste unelte și să tragi concluzii de pe urma lor. Bineînțeles că mai sunt și altele, unele mai slabe grauite, unele mai bune cu plată. Un SEO bun mai mult decât pe unelte se bazează pe experiență.