Visul în sine este ceva ciudat. Dar când ai de-a face cu un vis ciudat, realitatea nu mai prezintă nicio certitudine. Să vă spun de ce?

Azi noapte cred că am descoperit că putem accesa amintirile altor persoane prin vise. Ceea ce am văzut în timp ce dormeam, nu are de-a face cu vreo situație prin care eu am mai trecut. Menționez asta deoarece se spune că visele sunt inspirate din experiențele reale pe care le trăim sau din imaginația care uneori merge prea departe și se confundă cu realul.

Visul meu…

Se făcea că eram undeva în București și lucram pe RATB. Trebuia să intru în tura de după masă ( nu știu dacă există asta). Când am ajuns la autobuzul pe care trebuia să îl iau în primire am primit un telefon care spunea că azi nu merg cu autobuzul, ci va trebui să trec la volanul unui taxi. Atât mașina cât și autobuzul era destul de vechi, cum sunt cele din filmele cu BD.

Eram în vis și nu mi s-a părut ciudat că RATB-ul avea și o firmă de taxi,

A venit cineva cu taxiul care trebuia să mi-l predea și am plecat mai departe. Unde, nu știu. Cel de la volan nu avea prea multe vorbe. Avea doar o șapcă pe cap. Mașina era o Dacia 1300 cu scaune negre, imitație de piele. Era foarte mică și în permanență dădeam cu capul de plafon. Nu reușeam să îmi găsesc locul. Era și foarte cald, aproape înăbușitor. Era vara pentru că atât eu, cât și șoferul, eram cu mânecă scurtă. În față geamurile erau închise și era deschis doar cel din spate pe partea mea.

Nimic ciudat până acum. A trebuit să mă trezesc pentru că nu stăteam foarte bine în mașină.

Abia după ce am bâjbâit pe întuneric până la baie, mi-am adus aminte că tata a fost a taximetrist și șofer de autobuz în București, cu 20 de ani înainte să mă fiu conceput. Nu știam prea multe din această perioadă și probabil că nu voi mai afla niciodată.

Cred că imaginile din vis nu erau ale mele. S-au intersectat cu starea de visare și au erupt într-o altă lume, unde imposibilul este o banalitate. Aceste amintiri încă mai există undeva și vor exista pentru totdeauna pentru că informația nu poate fi distrusă.

Update

Unele vise au caracter de premoniție. Sper să nu ajung să lucrez la RATB sau să îmi crească burtă și să mă fac taximetrist.